вівторок, 28 березня 2017 р.

Застосування УВЧ-терапії при гаймориті

Синусити є такими захворюваннями, які категорично не можна залишати без належної уваги. Щоб уникнути ускладнень, вони вимагає негайного, комплексного лікування. Саме тому часто ЛОР, крім усього іншого, призначає своїм пацієнтам УВЧ при гаймориті. Однак слід зазначити, що ця методика є однією з протизапальних терапій і дає позитивний ефект тільки в разі її поєднання з медикаментозним лікуванням. Це означає, що одночасно з УВЧ слід використовувати й інші методи лікування гаймориту. 
Багато людей, не розуміючи сенсу УВЧ-терапії, задаються питанням про те, в чому полягає її користь. Таким пацієнтам не завадило б знати, що на відміну від класичних процедур, що використовуються при лікуванні гаймориту (промивання, прокол), вплив ультрависоких частот не викликає хворобливих відчуттів. Крім того, електричне поле впливає на іони і молекули тканин, завдяки чому зазначається: 

  • розширення капілляров; 
  • істотне поліпшення проникності стінок судин, внаслідок чого збільшується сприйнятливість організму до лекарствам; 
  • активізація фагоцитів, що дозволяє клітинам активніше боротися з інфекцією. 

Для того щоб досягти бажаного результату, процедуру необхідно проводити з дотриманням усіх існуючих правил. Приміром, перед відвідуванням фізіотерапевтичного кабінету слід ретельно відчистити від слизу носові ходи. Для цього можна скористатися судинозвужувальними назальними краплями або якими-небудь спреями. Потужність впливу визначається лікарем залежно від форми захворювання, а також від його тяжкості. Сеанси проводяться або щодня, або з інтервалом в один день протягом максимум п'яти хвилин. Повний курс лікування не повинен становити більше 15 процедур. Прогрівання носа при нежиті допоможе запобігти розвитку гаймориту.

Немає коментарів:

Дописати коментар